3D Printing Farm Logo

Kotisivu

Maailmaa muuttava megatrendi

Kiistatta yksi suurimmista maailmaa muuttavista megatrendeistä juuri nyt on 3D-tulostaminen.

3D-tulostus mahdollistaa lähes mistä tahansa materiaalista lähes minkälaisen kappaleen luomisen. Et tarvitse kuin 3D-tulostimen ja 3D-mallinnuksen ja voit toimia lentoteollisuuden alihankkijana tai valmistaa maljakoita kuumimmalle sisustusbrändille.

“Mitä te siis oikein teette?” On kysymys jonka kuulemme 99% ajasta kun joku kuulee yrityksestämme.  No vastaus on, että toimitamme mitä tahansa muovia, missä muodossa tahansa. Mahdollisten tuotteiden valikoimamme on käytännössä ääretön. Lähes aina pullonkaulaksi myynnissä tulee tarpeiden yhdistäminen 3D-tulostamiseen. Meillä on tuote jota asiakkaat eivät edes tiedä tarvitsevansa ennen kuin kuulevat siitä. Usein uusien asiakkaiden kanssa saa ensin myydä 3D-tulostamisen ja sen jälkeen itsemme.

 

3D-tulostamisessa asiakkaiden liiketoiminnan ymmärtäminen on kaiken A ja O. Kahdeksallekymmenelle sadasta valmistavan teollisuuden yrityksestä voimme tarjota palvelua, joka parantaa heidän valmistamaansa tuotetta, laskee heidän tuotantokustannuksiaan ja parantaa varastonkiertoa. Ongelma mahdollisten asiakkaiden ja palvelumme välillä piilee yleensä siinä, että asiakas ei yhdistä ongelmaansa 3D-tulostamiseen. 
Miten 3D-Tulostus parantaa tuotantoa
Nopeus on yksi kysymyksistä, joka herää usein asiakaskeskustelujen aikana. Näkemys 3D-tulostamisesta on se, että se on hidasta, mutta jos asiaa alkaa tarkemmin tarkastella voimme nopeasti kyseenalaistaa 3D-tulostamisen “hitauden”. Otetaan esimerkkinä meidän yksi projekti, joka vaati isompaa sarjaa, mutta tilaukset tulivat yllättäen ja nopealla toimitusajalla. Asiakkaalle kerrottiin, että yhden kappaleen valmistamiseen menee aikaa 21 tuntia ja tarve oli mahdollisesti jopa yli 100 kappaleelle. Hän kertoi, että ei voi käyttää meitä, sillä osat on saatava nopeasti ja kustomoituna heti tilauksen jälkeen. Mitä hän ei ymmärtänyt oli se, että aikaa menee 21 tuntia niin 20 osan tulostamiseen kuin 100 osan tulostamiseen. Kysehän on vain tulostimien määrästä. Eikä 3D-tulostin katso kellonaikaa, eikä viikonloppuja tai pyhiä. Toisin kuin työntekijät tai valvontaa vaativat työkoneet.

Kappaleiden monimuotoisuus 

 

3D tulostus mahdollistaa sellaisten kappaleiden tekemisen mitä ei ole ennen voitu luoda valmistustapojen rajoitteiden takia. Mikä erottaa 3D-tulostaminen muusta tuotannosta on se ero, että kun kappaletta tehdään se ei perustu materiaalin poistamiseen vaan sen lisäämiseen. Esimerkiksi CNC-jyrsimet muokkaavat lähes mistä tahansa suunnasta kappaletta poistamalla siitä ylimääräisen materiaalin. Rajoitteet materiaalia poistaviin koneisiin liittyen tulee vastaan, kun halutaan tehdä osia, jonka sisällä on osia. Miten pääset muokkaamaan kappaleen sisällä olevaa kappaletta koskettamatta ulkopuolella olevaan kappaleeseen? Vastaus on, että et pääse. Tämän ongelman 3D-tulostaminen ratkaisee vaihtamalla täysin tulokulman asiaan. Kappaleen sisälle on mahdollista tehdä toinen kappale, kun ulompi kappale on vielä avonainen. 3D-tulostaminen on jo luonteeltaan ympäristöystävällistä, sillä valmistuksessa ei tule hävikkiä.

 

Tulostamiseen vaikuttavat tekijät

 

99% tämänhetkisistä tulostimista tulostaa suoraan ylhäältä alaspäin muovia. Tämä tarkoittaa sitä, että muovi kiinnittyy alla olevaan muoviin. Tästä pääsemmekin 3D-tulostuksen isoimpaan rajoitteeseen “overhangs” eli kun haluat tulostaa sivuun edellisen kerroksen päältä. Useimmat tulostimet eivät pysty tulostamaan yli 60 asteen kulmassa olevia kappaleita vaan on lisättävä tukimateriaalia seuraavan kerroksen alapuolelle, ettei uusi kerros jää tyhjän päälle eikä kovetu haluttuun kohtaan.

 

Kuvassa näkyy miten kappaleen alle on tulostettu verkkoa, jonka päälle itse kappale on tulostettu.

Yksinkertaiset rakenteet, joissa ulokkeet ovat kappaleen ulkopuolella ovat helposti tulostettavissa normaalilla tukimateriaalilla. Ongelmat tulevat vastaan alla olevan kuvan mukaisissa kappaleissa, jossa ulokkeet ovat kappaleen sisällä, joka tekee tukimateriaalin poistamisesta lähes mahdotonta. Onneksi kyseistä ongelmaa varten on kehitetty vesiliukoisia tukimateriaaleja, jotka on mahdollista tulostuksen jälkeen vain yksinkertaisesti asettaa veden alle ja antaa tukimateriaalin liueta itsestään. 

Suunnitellessasi kappaleita, joita on tarkoitus valmistaa 3D-tulostamalla kannattaa jo suunnitteluvaiheessa miettiä missä asennossa tämän voisi tulostaa. Ulokkeet ovat hyvin usein mahdollista muokata 90 asteen kulmasta vaikka 70 asteen kulmaan. 

 

 

Maailmaa muuttava megatrendi

Kiistatta yksi suurimmista maailmaa muuttavista megatrendeistä juuri nyt on 3D-tulostaminen. 3D-tulostus mahdollistaa lähes mistä...

Miten voimme palvella sinua?

Oli tarpeesi sitten yksittäiset kappaleet tai kappaleiden sarjatuotanto, me tarjoamme kustannustehokkaan ja laadukkaan 3D-tulostuspalvelun joustavasti asiakkaidemme erilaisin tarpeisiin ilman sitoutumista pitkiin tai suuriin toimituksiin

Tilauslomake